2008/08/24

Sammanfattning av fisket i Lofoten


Vi har fått uppleva växlande fiske och väderförutsättningar under våra sex dagar i Lofoten. De flesta är nog ändå ganska nöjda efter "storfiskracet" som inträffade under tisdagen. De sista två dagarnas blåst gjorde tyvärr att avslutningen blev lite seg.

Boendet i direkt anslutning till havet var mycket bra. Vi bodde sammanlagt elva personer i ett antal sammanhängande lägenheter som tidigare använts av arbetare i den numera nerlagda fiskfabriken. Lägenheterna gränsade till en enorm inglasad altan varifrån vi kunde njuta av den utsikt som framgår av flera bilder som tidigare publicerats på bloggen.

Bussresorna om 2x22h är väl egentligen baksidan av arrangemanget men det är ändå svårt att hitta något bättre om man vill ta med sig sin fångst hem. Ett betydligt bekvämare alternativ är att flyga till Bodö och därifrån ta Hurtigruttens lokala linje till någon fiskecamp men då sätter bagagevikten gränser för transport av fångsten.

Naturupplevelserna har varit många i denna relativt orörda natur. Vi har haft tumlare fem meter från båtarna, så nära att man tydligt hört deras frustande andning. En av båtarna fick se havsörn slå sej mycket nära båten. Havsörn såg vi förövrigt varje dag. Vi har upplevt sej som jagat småsej i ytan så att vattnet "kokat" alldeles öronbedövande. Förutom dessa upplevelser är bergsformationerna, de vita stränderna och det turkosa vattnet i sig helt fantastiskt.

Nu laddar vi om inför fisket i Mexiko som genomförs i februari. Där förväntar vi oss rulltjut och nya rekord. Clubens rekord alla kategorier ligger för närvarande på 15 kg (Haren gråhaj, Cornwall -05). Vi räknar med att det kommer att slås av alla deltagare redan första dagen.

Vi återkommer på bloggen med lite lokalt gös- och regnbågsfiske under hösten, därefter drar trollingsäsongen igång under oktober-december och under januari hoppas vi på istäckta sjöar så att det kan bli en del ismete efter gös. Om vi lyckas hantera tekniken i Mexiko så bränner det till med täta rapporteringar om Big Game fiske under perioden 8-18/2.

Välkommen tillbaka!

Inga kommentarer:

"Fisken som försvann i djupet var alltid stor"

(turkiskt ordspråk)